Geelse GO! Badmutsen veroveren medailles op Vlaamse zwemkampioenschap

Print

Geelse GO! Badmutsen veroveren medailles op Vlaamse zwemkampioenschap

Geel - Vlak voor de paasvakantie hebben de gele badmutsen weer toegeslaan in het zwembad van Brugge op de Vlaamse kampioenschappen zwemmen. Vanaf het moment dat de gele mannetjes van GO!Geel gearriveerd waren, verschenen de zweetdruppels bij de tegenstanders.
In elke discipline zorgden ze voor de nodige spanning. Al vanaf de eerste wedstrijd werd de toon gezet. Hier zorgde Stefanie Lindekens voor een eerste plaats in de categorie 50m vrije slag (A). Lotte Vangeel moest hier forfait geven door ziekte. Of dit een boycot was van de tegenstanders zullen we nooit weten, maar Nel Wens wist haar op glamoureuze wijze te vervangen.
Bij de 50m rug (NA) heeft Ranie van Thielen laten zien wat ze waard is en kon daar een bronzen medaille veroveren. Ook bij de 4x50m wissel (Noami Ooms, Nel,Rani en Stefanie) hebben ze goed hun mannetje (of vrouwtje) gestaan en stonden de gele badmutsen op de 3 derde plaats.

Bij de 50m vrije slag (A) was vanaf het begin al duidelijk dat Carolien Lindekens enkel naar Brugge was gekomen voor een overwinning. De gouden medaille was dus zeer moeilijk van haar af te nemen. Emmelien Peeters greep juist naast een medailleplaats en eindigde op de vierde plaats. Charlotte Peeters wist ook op haar beurt een gouden medaille te veroveren in de categorie 50m schoolslag. En hoe kan de wedstrijd voor deze dames op een mooie manier afgesloten worden…door natuurlijk ook een welverdiende eerste plaats op en 4x50m wissel (Emmelien, Charlotte, Nanou Ooms en Carolien). Emmelien zette de toon vanaf de eerst 50m en deze voorsprong werd alleen maar groter en groter. De tegenstanders konden maar van op verre afstand zien hoe de gele badmutsen weer maar eens die eerste plaats opeisten.

Ook bij de heren hebben ze geweten en ondervonden dat het Koninklijk Atheneum GO!Geel aanwezig was. Daan Maes heeft de spanning erin gehouden bij de 50 m schoolslag. Tot het einde werd er een strijd gevoerd tussen drie zwemmers, waaronder Daan. Maar hij heeft doorgezet en heeft met amper 20 milliseconden achterstand een tweede plaats behaald.

Marc Leysen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio