Geen beker voor Port of Antwerp Giants

Print

Geen beker voor Port of Antwerp Giants

Aalstar heeft maandag de Beker van België basketbal gewonnen. In een bijzonder spannende finale tegen de Port of Antwerp Giants wonnen de Oost-Vlamingen met 96-89 na verlengingen.

Stem op de supersupporter van Port of Antwerp Giants

Een volgelopen Lotto-Arena was maandagmiddag getuige van de bekerfinale in het basketbal. Een duel van de ploeg met de beste verdediging (Giants), tegen de beste aanvallende ploeg (Aalst). Bij de thuisploeg was Roel Moors speelklaar geraakt zodat beide ploegen au grand complet konden aantreden. Beide supportersclans zorgden voor de wedstrijd al voor een helse, zeg maar Zuiderse atmosfeer.

De eerste punten waar voor Jackson maar Mejri antwoordde met een bom en een dunk naar 11-4. De Giants speelden de eerste 5 minuten op NBA niveau maar de inbreng van Kruger en Fox deed het tij keren en de ajuinen kwamen terug voor met 15-16. Door enkele pijnlijke Antwerpse missers stond het na kwart 1 18-20 in het voordeel van Copeland en maats.

In een spannend en intensief bevochten tweede kwart liepen de havenjongens terug vijf punten uit, (32-27) langs Tim Black, een bonus die ondanks twee driepunters van Kruger tot aan de rust kon vastgehouden worden. (39-35) Een driepunter, steal en dunk van Wilson(46-37) gaf de rootwitte supporters reden tot juichen maar de Antwerpse grote jongens kwamen stilaan in foutenlast door een strakke defence op topschutter Copeland. Alweer Wilson gaf zijn ploeg een tienpuntenbonus.(53-43) en werd het stil aan de blauwwitte kant van de zaal. Tim Black kwam onder stoom en samen met een sterke Moors mochten de sinjoren een laatste keer gaan rusten met een 65-51 voorsprong.

Anticlimax

Twee dunks op rij van een tot dan tegenvallende Young bracht terug hoop in Aalsterse rangen. (65-57) Mejri maakte iets later op korte tijd zijn vierde en vijfde fout. Met minder dan vijf minuten op de klok hadden de havenjongens nog altijd tien punten bonus. Die was iets later echter helemaal weg door de vijfde fout van Wilson (71-69) en de vijfde bom van Kruger. Met nog iets meer dan een minuut te spelen was alles te herdoen. ( 71-70) Twee vrijworpen van Tim Black en het was 73-70. Copeland deed aan de overkant hetzelfde en 73-72.

Vrijworpen van Fox zorgden voor een 73-75 anticlimax met nog 7 seconden te spelen doordat een overduidelijke fout op de doorgebroken Tim Black niet gefloten werd. Met nog 1 seconde te spelen maakte Roll echter terug gelijk.(75-75) en kregen we als bonus een verlenging. Daarin liep Aalst vier punten uit langs Young. En was de wedstrijd gespeeld. Moors en Black spartelden nog tegen De afwezigheid van Wilson en mejri kon in de verlenging onvoldoende opgevangen worden. Yioung en Fox hadden vrij spel onder de borden. De beker verhuisde zo voor de eerste keer naar Aalst met 96-89.

GIANTS: BLACK 19, ROLL 13, MEJRI 16, WILSON 18, BIGGS 8, Hopkins 0, Vaughn 0, Moors 15, Rademakers 0, Mwema 0

AALST: COPELAND 16, STEINBACH 4, GADDEFORS 0, JACKSON 10, YOUNG 17, Fox 12, Holiday 2, Kruger 31, van Langenhove 2

Ludo Hendrickx

Foto's: Bert Hulselmans

Meer basketbal