1 / 2

Kennis vermiste Marijke Francis dood gevonden in bos Dinant

In de omgeving van Dinant is zondagnamiddag het levenloze lichaam aangetroffen van Dirk Dries (33) uit Gingelom. Hij werd gevonden aan de ingang van een bos in Baillonville. Dries is in het kader van het onderzoek naar de vermiste Marijke Francis uit Montenaken enkele weken geleden nog ondervraagd. Opmerkelijk: de 26-jarige vriendin van Dries wordt ook al een tijdje vermist.

fvangarderen

Het lichaam van Dirk Dries werd zondagnamiddag rond 15.30 uur aangetroffen aan de ingang van het bos, op een plaats die volgens de politie erg moeilijk bereikbaar is. Maandag vond een autopsie op het lichaam plaats.

Dirk Dries wordt door de politie als een notoire druggebruiker omschreven. In het kader van het onderzoek naar de vermiste Marijke Francis (21) uit Montenaken is hij als een kennis van de jonge vrouw, maar vooral als kennis van haar vriend Didier C., enkele weken geleden nog door de politie ondervraagd. Toch zou er geen verband zijn met de dood van Dirk Dries en de sinds 29 juni vorig jaar verdwenen Marijke Francis.

Vriendin ook vermist

Uit de vaststellingen bleek niet dat hij op een gewelddadige wijze om het leven is gekomen, maar door een overdosis. De speurders van Dinant voerden gisteren in het kader van hun onderzoek een huiszoeking uit in het huis waar de man woont op de Hekberg in Gingelom. Het onrustwekkende is dat al een tijdje niets meer vernomen is van zijn 26-jarige vriendin.

Ook al wordt een link met de zaak van Marijke Francis zo goed als uitgesloten, de lokale politie van Sint-Truiden/Gingelom/Nieuwerkerken en de federale gerechtelijke politie van Hasselt, werden alvast van de feiten in Dinant op de hoogte gebracht.

NV Foto JCr: De woning van Dirk Dries in Gingelom.

MEER OVER Gingelom