Groen: "Schaf verbrekingsvergoeding energieleverancier af "

Groen: Schaf verbrekingsvergoeding energieleverancier af

Groen: "Schaf verbrekingsvergoeding energieleverancier af "

Print
Groen-Kamerlid Kristof Calvo stelt voor de verbrekingsvergoeding om van energieleverancier te veranderen volledig af te schaffen.

Samen met een grootschalige switchcampagne moet dat volgens hem zorgen voor een massale overstap naar goedkopere leveranciers. "Wie vandaag nog klant is bij de historische speler (Electrabel, nvdr.), gooit geld weg", zegt Calvo (foto).

De prijsblokkering die Economieminister Johan Vande Lanotte invoerde is volgens het Groen-Kamerlid een debacle, nu de meeste leveranciers hun prijs nog snel hebben verhoogd op 1 april. "Bovendien gaat het om een tijdelijke maatregel, terwijl we structurele aanpassingen nodig hebben", zegt Calvo. "Vande Lanotte moet werk maken van een 'coalition of the willing' met de nieuwe spelers op de energiemarkt."

Eind vorig jaar voerde het parlement al de mogelijkheid in om energiecontracten kosteloos op te zeggen, maar er bestaat nog een uitzondering voor contracten met een vaste prijs.

Calvo stelt voor de verbrekingsvergoeding volledig te verbieden en een grootschalige informatiecampagne te voeren om mensen naar de goedkopere energiecontracten bij die nieuwe spelers te leiden.

Een gemiddeld gezin kan volgens cijfers van Test-Aankoop immers tot 600 euro per jaar besparen door van leverancier te veranderen.

Belga

Foto Photo News

Nu in het nieuws