Volley Meerhout is kampioen

Volley Meerhout, een ervaren groep recreanten, speelt al meer dan 30 jaar mee in de interprovinciale competitie De Drie Provinciën.

"Na de voorronde stonden we op een mooie tweede plaats waardoor we ons plaatsten voor een zitje in de play-offs. Hierin werd er door de vier beste ploegen gestreden voor de kampioenstitel.", vertelt Erik De Prins, voorzitter van de club.

"Na een gemiste start met een 2-3 thuisnederlaag tegen Solvelt Tielt, werd de titelambitie terug op het juiste spoor gezet door een sterke prestatie neer te zetten tegen regerend kampioen Nuclea Mol dat snel met een 3-0 nederlaag huiswaarts gestuurd werd."

De terugwedstrijd tegen Nuclea kon de beslissing brengen in het kampioenschap. Volley Meerhout voerde de leiding met 2 punten voorsprong en een overwinning zou de titel veiligstellen. Met een 0-2 voorsprong was Volley Meerhout dicht bij winst, maar Nuclea herpakte zich echter stevig terwijl Meerhout onderuit ging door teveel persoonlijke fouten.

"Door deze 3-2 nederlaag was de kloof op de voorlaatste speeldag tot 1 puntje geslonken.", gaat Erik verder. "Op de laatste speeldag bleef er maar 1 optie open om de titel te nemen en dat was winst tegen VOCBAR Averbode, de derde in de rangschikking. Na vlotte winst in de eerste set, gingen we in set 2 onderuit door het te slappe spel, ingegeven door de (te) gemakkelijke winst in set 1."

Het door kwetsuren geplaagde VOCBAR verweerde zich nog sterk, maar de winst en titel ging toch naar Volley Meerhout dat na seizoen 2008-2009 hun tweede kampioenstitel kon gaan vieren in het plaatselijke Gildenhuis. sver

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio