Bubba Watson wint Masters golf

Bubba Watson wint Masters golf

Bubba Watson wint Masters golf

Print
De Amerikaan Bubba Watson heeft op de Augusta golfbaan in het Amerikaanse Georgia de 76ste editie van de Masters (8 miljoen dollar) op zijn naam geschreven.

Het tornooi eindigde op een thriller nadat zowel Watson als de Zuid-Afrikaan Louis Oosthuizen aan het einde van de 72 reguliere holes 278 slagen telden. Op het eerste extra hole, het achttiende, lukten beiden par. Op het tweede extra hole, het tiende, sloeg Watson de bal na de afslag achter het publiek waarna hij met een sublieme tweede slag toch nog par uit de brand kon slepen. Oosthuizen miste zijn par putt.

Voor de 33-jarige Watson is het de eerste grandslamzege uit zijn carrière en de vierde overwinning op de PGA Tour. Hij houdt aan de zege 1,1 miljoen euro over.

De derde plaats, met twee slagen meer dan Watson, werd gedeeld door de Engelsman Lee Westwood, de Amerikanen Matt Kuchar en Phil Mickelson en de Zweed Peter Hanson.

Tiger Woods, viervoudig winnaar, eindigde na een laatste ronde in 74 slagen op een gedeelde 40ste plaats naast onder meer de Noord-Ier Rory McIlroy.

Watson volgt de Zuid-Afrikaan Charl Schwartzel op in Augusta.

Foto Reuters

MEEST RECENT