Twee minuten stilte bij openbaar vervoer

De chauffeurs van de Vlaamse en Waalse openbaarvervoermaatschappijen De Lijn en TEC hebben vandaag om 10.00 uur twee minuten stilte gehouden uit solidariteit met hun collega's van de Brusselse vervoermaatschappij en met de familie van de MIVB-medewerker die zaterdag overleed. Het MIVB-personeel zelf hield een stille optocht met naar schatting 900 mensen.

"De chauffeurs van De Lijn en TEC zullen om 10.00 uur twee minuten lang stil blijven staan. Dat zal gebeuren aan de dichtstbijzijnde bushalte, om het verkeer niet te veel te belemmeren", zo zei Tom Van de Vreken van De Lijn vooraf.

Alle buschauffeurs van De Lijn namen aan de actie deel. Ook in de treinstellen van spoormaatschappij NMBS werd om 10 uur omgeroepen om 2 minuten stilte te respecteren.

Brussel

Voor de derde dag op rij rijden er geen bussen, trams of metrostellen van de MIVB. Pas als ze garanties voor de veiligheid hebben gekregen van Joëlle Milquet (CDH) willen de vakbonden en de directie van de Brusselse vervoersmaatschappij opnieuw aan het werk. Het gesprek met de minister van Binnenlandse Zaken gaat in de namiddag door.

Het MIVB-personeel heeft een stille optocht gehouden uit eerbetoon aan de medewerker die zaterdag werd doodgeslagen. 900 mensen liepen mee.

De optocht begon aan het Rogierplein en eindigde op het Redersplein in de Brusselse haven, de plek waar de MIVB-medewerker werd aangevallen.

Lees ook: Geweld MIVB: dader heeft spijt

Meer over de aanpak van geweld tegen buschauffeurs en de straffen voor dit soort feiten, leest U op Maandag stille mars voor MIVB-begeleider

Foto BFM: controleurs en chauffeurs houden twee minuten stilte aan de Antwerpse Franklin Rooseveltplaats.

Nu in het nieuws