Tom Boonen: "Mooiste zege ooit"

Tom Boonen: Mooiste zege ooit

Tom Boonen: "Mooiste zege ooit"

Print
Eén keer wereldkampioen, vijf keer de E3 Harelbeke, drie keer de Ronde van Vlaanderen, twee keer Gent-Wevelgem en nu ook vier keer Parijs-Roubaix. Aan grote overwinningen geen gebrek bij Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step), maar zijn succes van zondag in de Helleklassieker noemde hij toch zijn mooiste overwinning ooit.

"In de eerste dertig km van mijn solo stond de wind immers niet goed. Ik heb dus hard moeten werken om aan voldoende voorsprong te geraken. Maar ik voelde dat het moment gekomen was om door te trekken, zelfs al was het nog ver naar de finish. De koers kwam immers niet los en de plek waar ik aangevallen heb, kende ik bijzonder goed", aldus Boonen.

"Eerst gingen Pozzato en Ballan nog mee maar ik had meteen door dat ze toen al à bloc zaten. Dus trok ik nog eens door. Eerst kon Niki Terpstra nog mee maar al snel loste hij. Toen heb ik even getwijfeld of ik wel zou doorgaan maar ik voelde me sterk genoeg. Bovendien ben ik iemand die goed kan indelen en die zijn krachten goed kan verdelen."

"Ik kan me niet herinneren dat ik als belofte of als prof ooit zo lang alleen gereden heb. In de auto hebben ze allicht gevloekt en zich afgevraagd wat ik nu weer aan het doen was. Maar langer wachten had heus geen zin meer. Was ik in het peloton gebleven, had iedereen op mijn wiel gereden. Nu is het de mooiste dag uit mijn carrière geworden."

Lees ook: Boonen wint vierde keer Parijs-Roubaix

Foto Photo News

Meer sportnieuws