Boonen blikt vooruit: "Pozzato en Ballan weer grootste tegenstanders"

Boonen blikt vooruit: Pozzato en Ballan weer grootste tegenstanders

Boonen blikt vooruit: "Pozzato en Ballan weer grootste tegenstanders"

Print
Tom Boonen (Omega Pharma-Quick.Step), dé man met het drieluik E3 Harelbeke, Gent-Wevelgem en Ronde van Vlaanderen achter zijn naam, heeft vrijdag in Kortrijk vooruitgeblikt op Parijs-Roubaix van zondag.

"We gaan de wedstrijd aanpakken zoals we de Ronde aangepakt hebben", wist hij. "De afwezigheid van Fabian Cancellara zal ons niet doen veranderen van tactiek. We gaan er met de hele ploeg proberen voor te zorgen dat het een bijzonder zware race wordt waarin alleen de sterkste bonken tot het einde overeind zullen blijven".

"Maak me geen zorgen"

"In eerste instantie verwacht ik dezelfde twee tegenstanders als een week geleden. Filippo Pozzato is een renner van het explosieve type. Alessandro Ballan is sterker en moet het meer van zijn lange adem hebben. Ze zijn alle twee in vorm, maar zorgen maak ik me daar niet om. Ook een mogelijke spurt vrees ik niet. Parijs-Roubaix blijft meer nog dan de Ronde van Vlaanderen een wedstrijd voor de echte specialisten".

"Naast Pozzato en Ballan heb je ook nog Thor Hushovd, Juan Antonio Flecha, Johan Vansummeren en Bernhard Eisel. Voeg er de naam van Sep Vanmarcke gerust aan toe en je weet wie ik zondag verwacht. Ik beschouw mezelf niet als superfavoriet. Ik start zoals alle anderen want uiteindelijk telt alleen het resultaat."

Belga

Foto: Photonews

Meer sportnieuws