Jasmine Vangrieken: "We hebben een trouwdatum"

Print

Jasmine Vangrieken: We hebben een trouwdatum

De foto's van het huwelijksaanzoek één jaar geleden gingen de wereld rond. Morgen keren Johan Vansummeren en zijn vriendin Jasmine Vangrieken terug naar de wielerbaan van Roubaix en in het najaar volgt dan eindelijk hun huwelijk. "In oktober, maar de precieze datum houden we geheim", vertelt Jasmine in Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

Een jaar na de dag van haar leven, keerden wij met Jasmine terug naar de magische plek in Noord-Frankrijk. “Vind je het niet onwezenlijk, hier? Het lijkt toch nergens naar. Wat een verschil met een jaar geleden. Toen was er hier een hels lawaai, het was een zottekeskot zoals ik het nog nooit meemaakte. Nu is het zo onvoorstelbaar stil. Ik vind het een beetje zielig, troosteloos zelfs. En, sorry, vuil.”Nochtans vroeg haar vriend Jasmine in dat decor ten huwelijk. "Ik snap niet wat hem bezielde", lacht ze. "Voordien hadden we er met geen woord over gerept. Hij wist natuurlijk dat ik in het bootje wou stappen. Als je acht jaar samen bent en als je vier jaar samenwoont... Maar dit had ik niet verwacht.

Ik had nooit gedacht dat ze er zoveel aandacht aan zouden geven. We zijn toch de koning en de koningin niet? Ik vind het zelfs jammer, want uiteindelijk werd er meer over onze trouw gepraat dan over Johans overwinning. Terwijl hij toch de koers van zijn dromen won. Johan heeft er zijn eigen zege mee in de schaduw gezet, dat is spijtig.”

Jasmine en Johan trouwden bewust niet in het succesjaar 2011 - "In dat geval zou er meer pers geweest zijn dan gasten" - maar hebben wel al een datum voor dit jaar. De precieze dag houden ze voorlopig nog geheim, "maar het zal ergens in oktober zijn, niet voor de kerk".

En het kleed? "Dat heb ik gekozen met mijn mama, mijn getuige en onze weddingplanner. Ik vond het enorm confronterend en heb Johan meteen een sms’je gestuurd: 'Nu mag je me niet meer in de steek laten'.”

NT
Foto's BVDB/Belga

MEEST RECENT