Reuzentraditie nieuw leven ingeblazen

Reuzentraditie nieuw leven ingeblazen

Reuzentraditie nieuw leven ingeblazen

Print
Dinsdag stelde het MAS het platform voor reuzenorganisaties, Reuzengesprek Antwerpen, voor in het FelixArchief. Twaalf reuzenorganisaties ondertekenden een Reuzencharter en openden een mini-expo rond de geboorte en het leven van de reuzenbewoners in Antwerpen. De verhalen komen tot leven door een reportage over het leven van reuzen en de organisaties die er hun schouders onder zetten.

De stad stelde vast dat deze reuzentraditie erg levendig is in Antwerpen. De stad telt 40 reuzen onder haar bewoners. Ze leiden een leven dat erg op dat van mensen lijkt. Daarom bracht het MAS ze eerst allemaal in kaart.

Begin 2011 werden vervolgens alle reuzenorganisaties uitgenodigd op een eerste Reuzengesprek. Bij deze ontmoeting bleek dat er heel wat interesse is om samen te werken. Dit mondde uit tot het platform Reuzengesprek Antwerpen.

Dit is een netwerk van reuzenorganisaties die samen het reuzenerfgoed van Antwerpen in de kijker willen plaatsen. Ze willen kennis en ervaringen uitwisselen over reuzen en reuzenevenementen. Woensdag ondertekenden ze een Reuzencharter.

De expo in het Felixarchief loopt nog tot 5 mei 2012.

Info: reuzenantwerpen.weebly.com/

Ruben Aerts

Foto SvdE

Nu in het nieuws