Motorrijdster krijgt A-rijbewijs niet terug na verlies

Grindl Driesen (55), die vorige maand haar rijbewijs kwijtspeelde, kwam uit de lucht vallen toen ze haar nieuw exemplaar ging afhalen bij de gemeente in Scherpenheuvel. “In 1988 kreeg je bij het halen van een autorijbewijs ook meteen een motorijbewijs, maar omdat die wet in 1989 veranderde kreeg ik van de gemeente nu enkel een B-rijbewijs terug”, zegt Grindl.

mimeers

“Vorige maand raakte ik mijn rijbewijs kwijt en tot mijn grote verbazing kreeg ik enkel een B-rijbewijs terug. En dat terwijl ik al meer dan twintig jaar met de motor rij”, zegt Grindl Driesen. “Op de gemeente kreeg ik echter te horen dat er in 1989 een fout was gebeurd en dat ik destijds geen A-rijbewijs had mogen krijgen.”

Het feit dat de datum van het rijexamen verschilt met de datum waarop Grindl het rijbewijs effectief afhaalde aan de gemeente, zou een verklaring zijn voor het merkwaardige voorval.

“Ik heb mijn rijexamen met succes afgelegd in december 1988 in Diest. Maar door de feestdagen ben ik pas begin januari 1989 mijn rijbewijs gaan afhalen. De nieuwe wet ging inderdaad vanaf 1 januari 1989 van start, maar ik heb mijn examen toch succesvol afgelegd voordat die nieuwe wet er kwam?”, zegt Grindl.

De Federale Overheidsdienst Mobiliteit is bereid om het dossier van Grindl eens te bekijken. “Dit is een merkwaardig voorval. Normaal gezien krijg je bij verlies van het rijbewijs een exacte kopie terug.

NRo Foto SD

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER