Afsluiting van Buisseretlaan met A12 is nog geen succes

Print
Puurs - Het gemeentebestuur heeft de Buisseretlaan op vraag van de buurtbewoners afgesloten van de A12. Maar de afsluiting werkt niet. Auto's rijden nog steeds van op de A12 het dorpscentrum in.
Buurtbewoners hebben die afsluiting gevraagd omdat er door de dorpskern van Breendonk te veel sluipverkeer richting Brussel rijdt. Helaas is de afsluiting van de Buisseretlaan met de A12 nog geen succes. Uw krant stond dinsdag een kwartier aan de afsluiting. In die tijd reden vijf auto's van de A12 de Buisseretlaan en vervolgens de dorpskern van Breendonk in. Ze deden dat door de privéparking van Garage Hofmans op te rijden, zodat ze de pas aangelegde boordsteen ontweken.

Betonnen blokken

De afrit wordt niet afgesloten met betonblokken, omdat klanten van Garage Hofmans nog wel de afrit moeten kunnen nemen. "Maar nu gebruiken de bestuurders de afrit om de dorpskern binnen te rijden. Dat willen wij niet.
Daarom gaan we op onze parking een rij betonnen blokken zetten.
Automobilisten die op de A12 afslaan naar onze garage, moeten langs die rij blokken rijden. Ze kunnen op het einde van die rij blokken nog altijd de bocht nemen, terug naar de uitrit van onze parking rijden en rechts afslaan naar het dorp. Maar dan moeten ze zich wel heel ver op privéterrein begeven. Hopelijk zal dat chauffeurs ontmoedigen", zegt Tim Van Campenhoudt van Garage Hofmans.

CWil
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio