Barça en Bayern naar halve finales

Barça en Bayern naar halve finales

Barça en Bayern naar halve finales

Print
FC Barcelona en Bayern München staan in de halve finales van de Champions League. Beide teams wonnen in eigen huis overtuigend hun return in de kwartfinales.

Na de 0-0 vorige week tussen AC Milan en Barcelona hoopten de voetbalfans op een onvergetelijke topper in Camp Nou. Toen Lionel Messi na elf minuten een strafschop in de netten legde, werd even gevreesd voor een afstraffing.

Nocerino maakte op het half uur de 1-1 waarop Messi tien minuten later een tweede strafschop omzette. Acht minuten na rust besliste Iniesta de partij met de 3-1 eindstand.

Messi werd met zijn twee goals recordhouder van het grootste aantal doelpunten in de Champions League in een seizoen. Het vorige record stond op naam van de Nederlander Ruud Van Nistelrooy, die in het seizoen 2002-2003 twaalf doelpunten scoorde op het kampioenenbal.

Marseille


Een plaats in de halve finales van de Champions League was voor Olympique Marseille nog slechts een droom na de 0-2 nederlaag in de heenmatch tegen Bayern München.

Maar de Duitsers sloegen die droom al snel aan diggelen door twee goals van Olic in de eerste helft. De Franse ploeg kon niets meer aan die score veranderen.

Real


Woensdag staan de overige twee kwartfinales op het programma. Real Madrid is zo goed als zeker van een kwalificatie na een 0-3 zege tegen het Cypriotische APOEL in de heenmatch.

Chelsea staat er ook goed voor. De Engelse club verdedigt in eigen huis een 0-1 zege tegen het Benfica van Axel Witsel.

Halve finales:


Bayern München - APOEL/Real Madrid
Benfica/Chelsea - Barcelona

Foto AFP

Meer sportnieuws