Nog geen zekerheid over financiering tweede spoorontsluiting

Er is nog geen zekerheid over de financiering van de tweede havenontsluiting. Wat wel vaststaat: de overweg aan de Lispersteenweg in Lier verdwijnt sowieso.

Van Rompaey Chris

Ondanks verscheidene infodagen door Infrabel blijven er heel wat onduidelijkheden bestaan over de tweede spoorontsluiting van de Antwerpse haven. De Lierse volksvertegenwoordiger Bert Wollants (N-VA) vroeg daarom uitleg aan minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS). Wollants wilde onder meer weten wanneer de werkzaamheden zouden beginnen.

"De werken zullen maar aanvangen indien er zekerheid bestaat over hun financiering. Een nieuw investeringsplan voor de periode 2013-2025 is in voorbereiding. Het is voorbarig om nu uitspraken te doen over de beschikbare financiering en over de prioriteiten die zullen vastgelegd worden. De aanvang van de werken kan ten vroegste in 2015 gesitueerd worden", antwoordde Magnette.

"Als de regering kiest voor de lange boortunnel van in Merksem-Schoten tot in Lier bedraagt de totale uitvoeringstermijn zeven jaar. De uitvoeringstermijn van een oplossing in een deels open en deels overdekte sleuf wordt daarentegen op minstens tien jaar ingeschat", wist de minister nog te vertellen.

Lees hierover meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen
Chris VAN ROMPAEY
Foto: Bert Wollants
Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio