Nog geen zekerheid over financiering tweede spoorontsluiting

Nog geen zekerheid over financiering tweede spoorontsluiting

Nog geen zekerheid over financiering tweede spoorontsluiting

Print
Lier - Er is nog geen zekerheid over de financiering van de tweede havenontsluiting. Wat wel vaststaat: de overweg aan de Lispersteenweg in Lier verdwijnt sowieso.
Ondanks verscheidene infodagen door Infrabel blijven er heel wat onduidelijkheden bestaan over de tweede spoorontsluiting van de Antwerpse haven. De Lierse volksvertegenwoordiger Bert Wollants (N-VA) vroeg daarom uitleg aan minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS). Wollants wilde onder meer weten wanneer de werkzaamheden zouden beginnen.

"De werken zullen maar aanvangen indien er zekerheid bestaat over hun financiering. Een nieuw investeringsplan voor de periode 2013-2025 is in voorbereiding. Het is voorbarig om nu uitspraken te doen over de beschikbare financiering en over de prioriteiten die zullen vastgelegd worden. De aanvang van de werken kan ten vroegste in 2015 gesitueerd worden", antwoordde Magnette.

"Als de regering kiest voor de lange boortunnel van in Merksem-Schoten tot in Lier bedraagt de totale uitvoeringstermijn zeven jaar. De uitvoeringstermijn van een oplossing in een deels open en deels overdekte sleuf wordt daarentegen op minstens tien jaar ingeschat", wist de minister nog te vertellen.

Lees hierover meer in de woensdagkrant van Gazet van Antwerpen

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Bert Wollants
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio