Kinderopvang houdt rekening met loon

Kinderopvang houdt rekening met loon

Kinderopvang houdt rekening met loon

Print
Mechelen - In kinderopvang Patapoef in Mechelen-Zuid houden ze voortaan rekening met het loon van ouders. Het verblijf krijgt daarvoor een subsidie van de stad.
In alle stedelijke kinderdagverblijven wordt het systeem van de ‘inkomensgerelateerde opvang’ al toegepast. “Het loon van de ouders bepaalt hoeveel ze moeten betalen”, zegt bevoegd schepen Rita Janssens (sp.a). “Wij willen ook zelfstandige initiatieven aanmoedigen om dit systeem toe te passen.”

Patapoef vangt in een pand aan de Kruisbaan dertig kindjes tot 3 jaar op. Janssens: “Voor de omschakeling krijgt het verblijf een toelage van 15.000 euro.” Al sinds 2009 geeft de stad subsidies voor kinderdagverblijven die opstarten of uitbreiden: per kind is dat 500 euro voor minder dan acht plaats, of 1.750 euro voor acht of meer plaatsen.

Zo zijn er in de Dijlestad in vijf jaar tijd 500 plaatsen bijgekomen. Wie kiest voor het systeem dat aan het inkomen gerelateerd is, krijgt nog eens 250 of 500 euro extra. “Wij vinden het belangrijk dat kinderopvang betaalbaar is voor elke Mechelaar. Het geeft ouders de kans om te gaan werken, en de toekomst van hun kind te verzekeren”, legt schepen Janssens uit.

SVH

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio