"Belgoprocess voldoet aan alle eisen"

Belgoprocess voldoet aan alle eisen

"Belgoprocess voldoet aan alle eisen"

Print
Dessel - Nucleair verwerkingsbedrijf Belgoprocess heeft aan alle eisen voldaan, die gesteld werden tegen 31 maart in verband met de veiligheid. Dat meldt minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet na afloop van een onderhoud met de directie van Belgoprocess.
Het onderhoud kwam er nadat het Agentschap voor Nucleaire Controle (FANC) tijdens een inspectie in januari verschillende knelpunten vaststelde in verband met de veiligheid. Eerder waren bij een veiligheidsaudit al eens opmerkingen geformuleerd.

Belgoprocess stelde nu aan de minister een actieplan voor, dat werd opgesteld naar aanleiding van de opmerkingen die het FANC had geformuleerd na zijn inspectiebezoeken bij het bedrijf. Het actieplan zal ook aan het FANC worden voorgelegd.

"Op basis van het rapport blijkt dat er aan alle eisen die gesteld werden tegen 31 maart werd voldaan", luidt het in een mededeling van de minister. Voor het zomerreces zal de minister nog een bezoek brengen aan het bedrijf om verdere ontwikkelingen en evoluties op te volgen.

Marc HELSEN

Foto Belga

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio