Anderlechtfans vragen in open brief om nieuwe trainer

Anderlechtfans vragen in open brief om nieuwe trainer

Anderlechtfans vragen in open brief om nieuwe trainer

Print
Anderlechtfans hebben dinsdag in een open brief aan het bestuur van hun club gevraagd om na dit seizoen niet door te gaan met trainer Ariël Jacobs (foto). "Ongeacht of het seizoen met de titel afgesloten wordt of niet."

"Wat ons vooral tegen de borst stoot, is het totale onvermogen om wedstrijden te domineren en dat ondanks de aanwezige verzameling talent", klinkt het op de website PurpleSpirit.be.

"Al te vaak blijft het publiek op zijn honger zitten. Wanprestaties afdoen als een mentaliteitskwestie van de spelers is al te gemakkelijk. We moeten vaststellen dat Jacobs er in vier jaar tijd niet in geslaagd is om eenvoudige spelpatronen in het team te krijgen. Er wordt uitsluitend gerekend op individuele klasseflitsen. In de duels met AZ maakte trainer Verbeek op een pijnlijke manier duidelijk wat voor impact automatismen en spelpatronen kunnen hebben op de prestatie van een team. Jacobs liet zich daar ringeloren door zijn collega, net als eerder tegen BATE Borisov en Partizan Belgrado."

PurpleSpirit verwijt Jacobs ook dat hij te weinig van de brede spelerskern gebruik maakt. "Telkens beginnen dezelfde elf, in vorm of niet. Ook zijn wissels getuigen van een beperkte tactische bagage: steevast wordt er pas vanaf het laatste kwartier en in dezelfde volgorde gewisseld."

De fans vragen om "een nieuwe briesje in het Astridpark". "Een coach die met een propere lei kan beginnen, die niet in bepaalde ideeën vastgeroest zit en dominant en verfijnd combinatievoetbal wil en kan brengen."

Foto Belga

MEER VOETBALNIEUWS