Overloper Christine Schaut neemt nog eens ontslag

Overloper Christine Schaut neemt nog eens ontslag

Overloper Christine Schaut neemt nog eens ontslag

Print
Herentals - Christine Schaut (Open VLD) geeft al haar mandaten terug aan de partij. Ze zetelt voortaan als onafhankelijke.
Er zijn nog zekerheden in het leven: net als in 2000 en in 2006 is er bij de Herentalse Open VLD ambras over de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Voor Christine Schaut is de Open VLD de derde partij die ze op goed vijf jaar tijd vaarwel zegt, wellicht een record in Vlaanderen. Ze begon haar carrière als gemeenteraadslid in 2006 bij de sp.a. Maar al vlug botste het met burgemeester Jan Peeters. Christine Schaut week uit naar LDD. Maar toen ze de neergang van die partij zag aankomen, koos de ambitieuze Schaut eieren voor haar geld liep over naar de Open VLD. Daar vormde ze samen met François Vermeulen en Walter Vanhencxthoven de fractie in de gemeenteraad. Tot nu.

Het ontslag van François Vermeulen, die na een eerste bestuursverkiezing bij de liberalen als lijstrekker werd aangeduid, maar die naderhand, na een betwiste tweede verkiezingsronde, opnieuw moest inbinden, was er voor Schaut teveel aan.
"François als kopman, ik, als vrouw op de tweede plaats en Walter als lijstduwer, zo zag ons oorspronkelijke strijdplan eruit", zegt Schaut. "Maar toen dat niet doorging was de motivatie weg.

Schaut zegt dat ze wel zin heeft de politiek wil blijven. "Ik heb wel een hobbelig parcours afgelegd, maar als de kiezer van partij mag veranderen, waarom de politici dan niet? Dus ofwel ben ik een slechte politica, ofwel is de politiek verkeerd bezig. Ik heb in elk geval heel wat ervaring opgedaan. En ik heb altijd de ambitie gehad om iets te betekenen in mijn stad."

Bizar detail: Christine Schaut staat op de website van de stad Herentals als gemeenteraadslid nog altijd als sp.a'er te boek gesteld. Ze zal toch niet terug...?
Marc HELSEN

Foto: Interface

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio