Oom riskeert vier jaar cel voor misbruik van nichtje

Print
Brecht - Het openbaar ministerie heeft vier jaar cel gevorderd voor een 33-jarige man uit Brecht die vervolgd wordt voor de aanranding en de verkrachting van zijn nichtje. De beklaagde zegt dat hij verliefd op haar was geworden.
De feiten kwamen aan het licht nadat de beklaagde op 13 juni 2011 betrapt werd op het filmen van iemands schaamstreek op de bus.
Een controle van zijn gsm leverde naast tientallen soortgelijke filmpjes ook seksueel getinte sms'jes met zijn 15-jarig nichtje op.

Het meisje werd verhoord en uit haar verklaringen bleek dat hij haar het voorbije jaar op alle mogelijke manieren seksueel misbruikt had. Het was begonnen met enkele kussen en aanrakingen op de zetel bij zijn ouders thuis, maar het was al snel verder gegaan. Hij had haar ook aan allerlei perversiteiten onderworpen.

De beklaagde verklaarde tijdens het onderzoek dat hij verliefd was en dat alles voornamelijk op haar initiatief gebeurd was. Hij had er in april 2011 uiteindelijk zelf een punt achter gezet, nadat hij ontdekt had dat ze naaktfoto's naar andere jongens had gestuurd. Zijn advocaat pleitte dat de beklaagde in de fout was gegaan, maar dat het meisje zelf ook niet zo onschuldig was.

De beklaagde liep in het verleden al vier veroordelingen op voor openbare zedenschennis, belaging, bedreigingen en misbruik van vertrouwen.

Vonnis op 17 april.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio