Eerste spadesteek voor nieuwe kringloopwinkel Den Azalee

Print
Sint-Gillis-Waas - In de ambachtelijke zone Kluizenmolen in Sint-Gillis-Waas is vandaag de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van een nieuw kringloopcentrum van Den Azalee. De effectieve bouwwerken vangen op 18 april aan. De ingebruikname van de nieuwe vestiging van Den Azalee mag eind september of begin oktober verwacht worden.
"Drie jaar al waren we op zoek naar een nieuwe locatie voor onze kringwinkel in het noorden van het Waasland", zegt directeur Peter Maris van Den Azalee.
"Sinds 2005 hadden we een winkel in Kemzeke (Stekene), maar die voldeed niet meer. Het was er niet meer aangenaam werken en winkelen. Dat pand zal nog enkele maanden dienst doen als magazijn."

De nieuwe site van Den Azalee ligt aan de parallelweg van de E34. Volgens Maris zijn de zichtbaarheid en de bereikbaarheid de grote troeven van de nieuwe kringloopwinkel. Die wordt ingeplant op een terrein van 5.000 m². Het gebouw zelf zal 2.000 m² groot zijn. Naast de kringloopwinkel zal het gebouw een strijkatelier, vier andere ateliers en een groot magazijn omvatten. Het is de bedoeling om de huidige sociale tewerkstelling van 11,5 jobs in Kemzeke op te trekken tot 22 arbeidsplaatsen op de nieuwe locatie.

YV

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio