Peter G. in beroep na verlengen aanhouding

Peter G. in beroep na verlengen aanhouding

Peter G. in beroep na verlengen aanhouding

Print
De drie verdachten in het dossier van de kasteelmoord blijven nog drie maanden aangehouden. Dat besliste de raadkamer in Brugge. Peter G., schoonbroer van slachtoffer Stijn Saelens, gaat al in beroep tegen die beslissing. Ook de schoonvader van Saelens en de man die de moordenaars contacteerde, kunnen nog beroep aantekenen tot woensdagnamiddag.

Dinsdag verschenen dokter André G., zijn zoon Peter G. en tussenman Pierre S. voor de raadkamer. Hun advocaten Johan Platteau, Piet Rotsaert en Hans Rieder pleitten bijna twee uur, maar dat bleek tevergeefs.

Volgens de raadkamer zijn er genoeg aanwijzingen om de verdachten opgesloten te houden.

Peter G., de schoonbroer van de vermoorde kasteelheer Stijn Saelens, gaat in beroep tegen de beslissing van de raadkamer. Dat bevestigt zijn advocaat Piet Rotsaert. De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent moet het dossier binnen de vijftien dagen behandelen.

Stijn Saelens werd op 31 januari doodgeschoten in zijn kasteel in Wingene. Het was zijn vrouw die een plas bloed, sleepsporen en een kogelhuls vond. Het parket van Brugge gaat uit van een huurmoord. De drie hoofdverdachten zitten al sinds 15 februari in de cel.

Lees ook: Kasteelheer kreeg kogel in de rug

Foto Belga

.

Nu in het nieuws