Mechelaars ontsnappen aan drama bij ontploffing

Mechelaars ontsnappen aan drama bij ontploffing

Mechelaars ontsnappen aan drama bij ontploffing

Print
Mechelen - Twee Mechelaars zijn maandagavond aan een drama ontsnapt bij een ontploffing in hun woonst in de Paardenkerkhofstraat. Ze konden tijdig vluchten Een van hen, een 32-jarige man, liep wel tweedegraads brandwonden op.

De bewoners waren hun woning aan het opknappen. Op een gegeven moment is er omstreeks 23.15u een kleine ontploffing ontstaan, die een brand tot gevolg had. "Bij onze aankomst was er vlakbij de schouw nog een kleine vuurhaard", zegt adjudant Karel Van Heetvelde van de Mechelse brandweer. "Om uitbreiding via een vals plafond uit te sluiten, hebben wij dat ook gecontroleerd."

Door de drukgolf bij de ontploffing werd het glaswerk uit de voordeur geblazen, en ook een lichtkoepel en een kelderdeur werden losgerukt. "Over de oorzaak van de brand kunnen wij ons niet uitspreken", geeft officier Van Heetvelde aan. Volgens de lokale politie was in de woning plotseling een spuitbus met verf beginnen roken. De bewoners sloegen net op tijd op de vlucht. Kort daarna zou de bus ontploft zijn. De gewonde dertiger werd voor verzorging overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio