Gratis auto bij aankoop huis

Gratis auto bij aankoop huis

Gratis auto bij aankoop huis

Print
Wie voor 1 mei een huis koopt, krijgt er een stadsauto bij. Met deze commerciële actie hoopt een Deens immobiliënkantoor nieuwe klanten te lokken. Het gaat al maandenlang slecht met de huizenmarkt in Denemarken.

Het aanbod is geldig voor de huizen van een nieuwe verkaveling in een vooraanstaande wijk in het noorden van Kopenhagen. Dorte Andersen, de marketingdirectrice van het immobiliënkantoor, verklaarde dinsdag aan het Franse persagentschap AFP dat ze met moeite kopers vinden voor de huizen in de wijk.

De auto die wordt aangeboden heeft een waarde van ongeveer 100.000 kronen (13.500 euro) en wordt cadeau gegeven bij een woning van minstens 2,5 miljoen, verklaart mevrouw Andersen.

Hoge taksen

Door de hoge taksen staat een wagen op de tweede plaats in de uitgaven van een gezin, na de woning. Volgens Andersen worden gezinnen met kinderen die Kopenhagen willen verlaten en naar een buitenwijk willen verhuizen, vaak afgeschrikt door de onvermijdelijke extra kosten van een auto.

Rasmus Kjeldahl, directeur van een consumentenorganisatie, bekritiseert de actie in de regionale krant Frederiksborg Amts Avis: "Als we de mensen echt een kostenverlaging willen aanbieden, zouden we beter de prijzen van de huizen laten zakken, zeker omdat de banken tegenwoordig zo weinig leningen toekennen".

Foto AFP

.

Nu in het nieuws