Dader moordpartij volgde verpleegkunde op universiteit

Print

Dader moordpartij volgde verpleegkunde op universiteit

De man die maandag verschillende mensen doodschoot op de campus van de Oikos University in Oakland (Californië), heeft er zelf de opleiding verpleegkunde gestudeerd. Maandenlang zou hij van de lessen zijn weggebleven.

Maandagochtend keerde de 43-jarige man van Zuid-Koreaanse afkomst terug naar de campus en ging hij er een leslokaal binnen. Volgens de broer van een van de gewonde studenten, Paul Singh, beval hij de aanwezige studenten om op een lijn tegen de muur te gaan staan. Daarop schoot hij er tien neer. Vijf van hen overleefden de kogelregen niet, twee anderen bezweken later aan hun verwondingen. Volgens de eerste vaststellingen gaat het bij de slachtoffers om zes vrouwen en een man tussen 20 en 40 jaar oud, aldus de lokale krant Oakland Tribune.

Lees ook: Zeven doden bij schietpartij in universiteit Oakland

Televisiebeelden toonden de chaos en paniek op de plaats van de aanslag. Politieagenten in gevechtskledij hielpen gewonden het gebouw verlaten. Enkelen onder hen werden op brancards buitengedragen. Voor anderen kwam alle hulp te laat. Ze werden op het grasveld voor de school gelegd en met doeken bedekt (foto onder).

Pastor Jong Kim, die de school oprichtte, zei dat de dader een vroegere student verpleegkunde was. Hij was echter niet zeker of de man van school was weggestuurd of vrijwillig was opgestapt. Volgens krantenberichten had hij al maanden geen lessen meer gevolgd. Hij had een dertigtal schoten gehoord, maar niets gezien, zei Kim. "Ik ben in mijn bureau gebleven".

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws