Treinsaboteur krijgt 150 uur werkstraf

Treinsaboteur krijgt 150 uur werkstraf

Treinsaboteur krijgt 150 uur werkstraf

Print
De 21-jarige 'spoorfantast' Wim E. uit Geraardsbergen is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een werkstraf van 150 uren voor het saboteren van treinen.

Hij moet ook een boete van 143 euro betalen. Aan de NMBS moet hij een schadevergoeding van zo'n 1.250 euro betalen. Door een veroordeling voor zedenfeiten kon hij niet meer op een voorwaardelijke celstraf rekenen.

Trein bestuurd

Wim E. kwam voor het eerst in de schijnwerpers te staan toen bleek dat hij tot drie keer toe zonder de minste kwalificatie een trein had bestuurd door zich voor te doen als leerling-treinbestuurder. Dankzij zijn fascinatie voor en kennis over alles wat met spoor en veiligheid te maken heeft, kon hij het spoorwegpersoneel gemakkelijk om de tuin te leiden. Het leverde hem in september 2010 een werkstraf van 50 uren op.

Die straf was nauwelijks uitgesproken toen hij op de spoorlijn Brugge-Kortrijk tot drie keer toe een tractiekabel tussen wagons losmaakte waardoor de treinen stil vielen. Telkens verscheen hij meteen ten tonele en loste het euvel in een handomdraai op. Hij oogstte daarbij heel wat lof van treinbestuurders en -begeleiders en precies daar was het hem om te doen.

Door te tonen waar hij echt goed in is, probeerde hij zich te bewijzen. De jongeman verblijft op vandaag al zo'n drie maanden in de cel en reageerde zichtbaar opgelucht op de uitspraak.

Archieffoto: Belga

MEEST RECENT