Supporter stapt 170 kilometer van Balen naar Oudenaarde

Supporter stapt 170 kilometer van Balen naar Oudenaarde

Supporter stapt 170 kilometer van Balen naar Oudenaarde

Print
Balen - Jos Lenchant is een al even fervent wandelaar als supporter van Tom Boonen. De dagen voor de Ronde van Vlaanderen bracht hij al stappend door, om uiteindelijk zijn idool van op de eerste rij te zien winnen.

Drie dagen deed hij er over. Onderweg zocht hij ter plekke naar slaapplaatsen. "In Oudenaarde vroeg ik bij de politie een slaapplek. Zij vonden enkel een hotelletje in Gent. Dat vond ik net iets te ver, dus ging ik rond 22u terug op pad", vertelt de moedige stapper. "Op een terras zaten wat klanten die mij herkenden en een plek bij hen thuis aanboden. Ik heb dan maar tot middernacht nog met hen op dat terras gezeten."

Lenchant kreeg van de burgemeester van Oudenaarde een vip-ticket voor de Ronde. "Zo maakte ik alles van heel dichtbij mee. Ik mocht tijdens de Ronde voor vrouwen met een volgwagen meerijden en tijdens de echte wedstrijd stond ik aan de finish." Jos noemt zichzelf een trouwe supporter. "Ik was erbij vanaf het eerste uur, toen Tom nog een onbekende was. Ook tijdens de moeilijkere periodes ben ik hem blijven steunen, ik vind dat belangrijk. Nu is hij terug dé volksheld, maar waar zaten ze toen hij sukkelde ?"

"Volgende zondag is het Parijs-Roubaix. Ik wou nog gaan kijken, maar ik heb teveel werk in de tuin. Op 24 juni is het Belgisch Kampioenschap in Geel. Daar zou ik graag naartoe stappen. Op een uurtje of drie moet dat zeker lukken."

SL

Archieffoto: Staf Boons
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio