Celebs

Partner pikt theaterstuk overleden Felice op

Print

Partner pikt theaterstuk overleden Felice op

Jo Steutelings ging door een vreselijk moeilijke periode. Twee jaar geleden verloor hij zijn levenspartner Felice. Anno 2012 lijkt het verdriet er niet minder op, maar Jo maakt het draaglijk met een nieuw plan: een oud theaterstuk van Felice nieuw leven inblazen.

Twintig jaar geleden schreef Dré Steemans een theaterstuk voor de Chiro van Maasmechelen. Anno 2012 wordt dat stuk nieuw leven ingeblazen door Steemans zijn voormalige partner Jo Steutelings. "Mensen zullen zijn stempel direct herkennen. Zodra de uitdrukking 'Stoem konijn' valt, weten ze: dat zijn de woorden van Dré. Hij was een perfectionist, elk woord moest juist zitten. Hij schreef het stuk op maat van de acteurs. Nu ik die oude teksten herlees, zie ik meteen wie hij voor ogen had toen hij aan de rollen sleutelde. Weer met zijn woorden spelen, voelt zo ongewoon aan. Dré betekende dan ook enorm veel voor de Chiro van Maasmechelen. Hij was leider, hoofdleider, bivakkok, de vader van de groep."

"De oud-leiding drong al maanden aan. Ze hadden weer geproefd van de humor van Dré en bleven na zijn dood op hun honger zitten. 'Iemand moet zijn werk verderzetten', zeiden ze. In 2010 had ik al het kookwerk van Dré op kamp overgenomen en het was wellicht daarom dat de leiding me schoorvoetend kwam vragen of ik voortaan ook zijn toneelwerk wou overnemen. Ik heb uiteindelijk ja gezegd. Het is een heel vreemde gewaarwording om nu zijn rol te spelen als regisseur, temeer omdat we zijn allereerste stuk weer vanonder het stof halen. Ik foeter nu ook, maar ik ben zeker dat Dré trots zou zijn en dat is het allerbelangrijkste", besluit Steutelings in een krant van De Persgroep.

Beeld: Photo News

NIET TE MISSEN