Armenvereniging Kom Mor Binne zet anderstaligen aan het werk

Armenvereniging Kom Mor Binne zet anderstaligen aan het werk

Armenvereniging Kom Mor Binne zet anderstaligen aan het werk

Print
Boom - Bij Kom Mor Binne, de vereniging waar armen het woord nemen, kunnen anderstaligen sinds kort een stage volgen om zo hun kennis van het Nederlands bij te spijkeren.

Veton Berisha (31) is afkomstig uit Kosovo en kwam vier jaar geleden als analfabeet ons land binnen. "Ik volg nu al drie jaar Nederlands in het Centrum voor Basis-Educatie (CBE) in Boom. Nederlands is echt wel moeilijk maar ik doe mijn best. Ik wil hier met mijn gezin een normaal leven kunnen leiden in Vlaanderen en dus is de kennis van het Nederlands zeer belangrijk om werk te vinden", vertelt Veton Berisha.

Sinds kort komt hij elke donderdag naar de Overwinningsstraat, waar de armenvereniging Kom Mor Binne elke donderdag eten en drank serveert. Het CBE zorgt voor de cursisten die openstaan voor vrijwilligerswerk voor deze 'stageplaatsen'.

"Niet alleen hier, maar ook in de wereldwinkel, de kringloopwinkel, in kleuterscholen, ziekenhuizen en bejaardenhuizen. Kortom daar waar veel sociale contacten zijn en de cursisten actief hun taal kunnen oefenen", zeggen Mimine Vlemincks en Fatiha Nekhla, respectievelijk begeleidster voor de taalstages en de lesgeefster Nederlands in het CBE in Boom.

Jan Boey

Foto: Veton Berisha (31) uit Kosovo bedient Mimine Vlemincks en Fatiha Nekhla (CBE) en Jean Reyniers van Kom Mor Binne.

Foto Wim Hendrix

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio