Antwerpse haven wint World Ports Award

Antwerpse haven wint World Ports Award

Antwerpse haven wint World Ports Award

Print
Op de World Ports & Trade Summit in Abu Dhabi (Verenigde Arabische Emiraten) heeft de haven van Antwerpen de eerste World Ports Award gekregen. Onder meer het recente duurzaamheidsverslag werd geroemd.

CEO Eddy Bruynickx van het Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen kreeg de erkenning van Sultan Bin Saeed Al Mansouri, minister van economie van de Verenigde Arabische Emiraten. De haven wist volgens de jury een uitstekende reputatie op te bouwen. "De recente publicatie van het duurzaamheidsverslag, het eerste in zijn soort dat over een hele gaven handelt, is een goed voorbeeld van het grensverleggend optreden van de Antwerpse haven", klinkt het lovend.

Voor Bruynickx is de prijs een bekroning voor alle 1.650 medewerkers die de haven hebben uitgebouwd tot een wereldhaven. Hij wees voorts op het belang van onze petrochemische industrie: "Gezamenlijke investeringen in Antwerpen en Abu Dhabi creëert heel wat mogelijkheden tot samenwerking. Deze Award toont aan dat onze inspanningen om samen te werken en kennis te delen wereldwijd erg worden gewaardeerd."

De World Ports & Trade Summit loopt nog tot woensdag.

Nu in het nieuws