Chiro 't Reigersnest neemt gloednieuw lokaal in gebruik

Chiro 't Reigersnest neemt gloednieuw lokaal in gebruik

Chiro 't Reigersnest neemt gloednieuw lokaal in gebruik

Print
Zandhoven - Chiro 't Reigersnest heeft met een receptie haar gloednieuw chirolokaal geopend. Het vorig gebouw moest wijken voor de nieuwe sporthal.

De nieuwe chirolokalen zijn het resultaat van een vluggertje. In september werd er tijdens de gemeenteraadszitting nog gedebatteerd over de hoge kostprijs van 300.000 euro, amper vijf maanden later is de bouw al gerealiseerd. "Er werd voldaan aan de nieuwste EPB-normen (energieprestatieregelgeving)," legt burgemeester Luc Van Hove (CD&V) uit.

Jan Possemiers (19), hoofdleider van de 165 leden tellende Chiro 't Reigersnest, toonde zich in elk geval dik tevreden met het nieuwe nest. "Dankzij die isolatie, zullen we flink op onze stookkosten kunnen besparen."

"In het begin zagen we tegen de verhuis op", geeft leider Hans Soetemans (20) toe. "Maar nu beseffen we dat we er alleen maar op verbeterd zijn. We zitten hier vlak naast het oefenterrein van K. Zandhoven SK, waar tijdens onze werking op zondagnamiddag toch niet gevoetbald wordt zodat wij het voor sport en spel mogen gebruiken. Bovendien is het ook veiliger geworden, want we moeten de baan nu niet meer oversteken om naar het speelbos te gaan."

KRISTIN MATTHYSSEN

Foto Dirk Van de Velde

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio