Langeveld neemt toeschouwer niets kwalijk

Langeveld neemt toeschouwer niets kwalijk

Langeveld neemt toeschouwer niets kwalijk

Print
Wielrenner Sebastian Langeveld neemt de toeschouwer die hem zondag ten val bracht in de Ronde van Vlaanderen niets kwalijk. "Het is belangrijk dat je als toeschouwer stil blijft staan, maar het was een reflex. Die man doet dat niet expres, die wilde waarschijnlijk plaats maken", zegt de Nederlander op zijn website.

De renner van GreenEdge was zondag kopman van zijn ploeg. In een poging naar voren in het peloton te fietsen voor de beklimming van de Oude Kwaremont week hij uit naar het fietspad naast de weg en botste in volle vaart op een wegspringende voetganger. Langeveld brak door de val zijn sleutelbeen en is de komende weken uitgeschakeld.

'Als katapult gelanceerd'

"Ik weet eigenlijk nog steeds niet wat er nu precies gebeurde, het ging allemaal zo snel. We reden ook echt hard op dat moment en dan word je gewoon als een katapult gelanceerd. Ik baal vreselijk dat dit is gebeurd, mijn voorjaar is weg", stelt Langeveld somber vast.

Hij had specifiek naar de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix toegeleefd. "Vorig jaar was ik super in de Omloop Het Nieuwsblad (die hij won), maar voelde ik in Vlaanderen dat het beste eraf was. Daarom was het doel dit jaar om later in vorm te komen, om de piek echt rond Vlaanderen en Roubaix te leggen. Dit was ook gelukt, ik voelde mij super."

Lees ook: Gekneusde kuit na aanrijding door Langeveld

Meer sportnieuws