Bakker Hof van Cleve opent nieuwe zaak op het Eilandje

Bakker Hof van Cleve opent nieuwe zaak op het Eilandje

Bakker Hof van Cleve opent nieuwe zaak op het Eilandje

Print
Antwerpen - "Peter Goossens gaf me de laatste duw om de sprong naar een eigen zaak te wagen: 'Jongen, voor wat jij maakt, daar moet een markt voor zijn'." Mede daardoor krijgt het Eilandje vanaf zondag een nieuwe warme bakker: Toon De Klerck.

De beslissing om zelf een warme bakkerij te beginnen op 't Eilandje vergde wel wat kopbrekend denkwerk. Toon werkte tot vorige week als patissier in het driesterrenrestaurant Hof van Cleve van Peter Goossens. Dat verlaat je niet zomaar. "Maar de chef weet dat je op een keer zelf verder gaat. Hij is daar heel joviaal in. Hij wenste me alle succes toe."

Het moet gezegd worden: we proeven een Frans brood en dat heeft gewoon smáák. "En toch is het van gisteren", bekent Toon. "Hoor hoe vers." Het brood knispert en kraakt smakelijk als hij door zijn hand laat rollen. "Ik ben voorstander van een trage gisting. Bij mij duurt het twaalf uur vooraleer een brood klaar is, tegenover drie uur in de meeste andere bakkerijen. Dat heeft ook weer te maken met de keuze van bloem en gist."

Toch, het zal anders werken zijn. Want het is moeilijk voorstelbaar dat je in een restaurant meer brood maakt dan in een bakkerij. "Dat niet, maar weinig restaurants hebben dagelijks negen verschillende soorten brood. Daarbij kwamen nog eens alle desserts en de roltafel met petitfours, bokkenpoten, taartjes, rumgebakjes, soezen en noem maar op."

JOHAN VAN BAELEN

Foto Ludo Mariën

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio