Taart en cava bij De Connaisseur voor Gouden Glimlach

Taart en cava bij De Connaisseur voor Gouden Glimlach

Taart en cava bij De Connaisseur voor Gouden Glimlach

Print
Hoboken - Bakkerij De Connaisseur won de Gouden Glimlach. Inge Vandecappelle en haar medewerkers Ellen en Nicole zijn trots en ook dankbaar tegenover de klanten. "Bedankt klanten, we hebben de Gouden Glimlach gewonnen!", staat er op een bord voor de winkeldeur.

In de volkse bakkerij van de 'drie zotte madammen van Hoboken' zoals Inge, Ellen en Nicole zichzelf noemen, was die Gouden Glimlach al enkele weken het enige gespreksonderwerp. Als het van de klanten afhing, zou De Connaisseur winnen. Toch was het voor Inge en haar medewerkers nog een enorme verrassing toen de award naar hen ging.

"Toen we donderdagavond op de uitreiking hoorden dat 't Briljantje een Zilveren Glimlach won, dachten we spontaan: "Het zal voor een andere keer zijn." Want twee Hobokense zaken in de prijzen, dat kon toch niet. Maar toen de motivatie van de winnaar voorgelezen werd, herkende ik onszelf in die woorden", lacht Inge.

Dat vrijdag de vaste sluitingsdag van de winkel is, kwam dan ook bijzonder goed uit. "Zo hadden we de tijd om een feestje voor te bereiden. Want dat hadden de klanten wel verdiend. We hebben tafels en stoelen in de winkel gezet en Ellen en ikzelf hebben de hele dag de mensen verwelkomd, terwijl studenten achter de toog voor de bediening zorgden. Er zijn zaterdag twintig flessen cava leeggeschonken en vierhonderd stukken taart opgegeten. Zondag kreeg elke klant nog een Antwerps Handje. Wij zelf werden bedolven onder bloemen, kussen en kaartjes."

LL

Foto: Ellen en Inge tonen fier hun award van de Gouden Glimlach.

Foto GVA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio