Farc laat gijzelaars vrij na 14 jaar

Farc laat gijzelaars vrij na 14 jaar

Farc laat gijzelaars vrij na 14 jaar

Print
In Colombia heeft de rebellengroep FARC afgelopen nacht tien gijzelaars vrijgelaten. De zes politiemannen en vier militairen werden al twaalf tot veertien jaar in het oerwoud vastgehouden door de communistische beweging. Ze werden door een Braziliaanse helikopter opgehaald.

FARC, dat de afgelopen jaren verschillende rake klappen moest incasseren vanwege het Colombiaanse leger, beweert dat het hun laatste gijzelaars zijn en zweert ontvoeringen voortaan af.

De Colombiaanse regering gelooft echter dat de beweging nog tientallen mensen vasthoudt in de jungle en vindt dat de FARC meer moet doen om vredesgesprekken mogelijk te maken. Zo wil de regering onder meer dat de opstandelingen hun banden met de drugshandel verbreken en ophouden de burgerbevolking aan te vallen.

De FARC ("Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia") bestaat al bijna vijftig haar en heeft de afgelopen decennia duizenden mensen gegijzeld gehouden in de Colombiaanse jungle. De bekende politica Ingrid Betancourt was hun bekendste gijzelaar.

Foto Reuters

.

Nu in het nieuws