"Sinksenfoor hoort thuis in de binnenstad"

Sinksenfoor hoort thuis in de binnenstad

"Sinksenfoor hoort thuis in de binnenstad"

Print
Antwerpen - Klaas Vantomme is al de negatieve berichten over de Sinksenfoor beu. Hij richtte daarom de Facebookgroep 'Antwerpen verwelkomt de Sinksenfoor' op. Ruim 410 mensen steunen deze oproep.

Vantomme woont al heel zijn leven op het Antwerpse Zuid. "Als kind ging ik na school met vrienden kijken naar de opbouw van de Sinksenfoor", zegt Vantomme. "Als de kermis op de Gedempte Zuiderdokken staat, dan wandel ik voor ik ga slapen er nog eens door. Het is met al die lichtjes goedkoop volksvermaak. Het is ongelooflijke kitsch, maar het hoort thuis in de stad."

De initiatiefnemer is niet blind voor de overlast. "Als je ergens veel mensen bij elkaar brengt, dan heb je altijd een zekere vorm van overlast", zegt Vantomme. "Toch is de meerwaarde van de kermis voor de stad veel groter dan de hinder die het evenement met zich meebrengt."

Vantomme is ook geen voorstander van de Sinksenfoor te verhuizen naar de rand van de stad. "Dit evenement hoort in de binnenstad", zegt de bewoner. "Het is juist plezant dat je na een bezoek aan de foor je nog iets kan drinken op de terrassen of iets kan gaan eten in de restaurants in de buurt. Als je de Sinksenfoor verhuist naar de rand, dan is de gezelligheid weg. De lawaaihinder valt best mee, want om 22 uur wordt de muziek al afgezet. Je gaat toch geen topevenement stopzetten, omdat er af en toe iets fout loopt."

SACHA VAN WIELE

Foto Sarah Van den Elsken

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio