Caféterrassen op Grote Markt bedreigd

Caféterrassen op Grote Markt bedreigd

Caféterrassen op Grote Markt bedreigd

Print
Antwerpen - Het Antwerpse stadsbestuur zou de volgende legislatuur af willen van de gesloten terrassen op de Grote Markt. De horeca vraagt duidelijkheid.

Binnen de stedelijke administratie staat het al vast. Op termijn moeten de overdekte terrasconstructies op de Grote Markt verdwijnen. Daarmee volgt het plein het voorbeeld van De Keyserlei en de Suikerrui.

Bob Van Daele, voorzitter van het horecaplatform Grote Markt en omgeving, reageert verrast. “We kregen deze legislatuur de garantie dat de afgesloten constructies mogen blijven staan”, zegt Van Daele. “Het probleem is de rechtsonzekerheid. Niemand investeert, omdat ze niet zeker zijn dat ze opnieuw een gesloten constructie mogen plaatsen.”

Geen mooie esthetica

Van Daele is bereid om het debat hierover te voeren. “We beseffen dat de gesloten terrassen geen voorbeeld zijn van mooie esthetica”, zegt de voorzitter. “Misschien zijn er wel kwalitatieve en duurzame alternatieven. Als we geen gesloten terras meer mogen plaatsen, dan zijn de horecazaken niet langer rendabel. De oppervlakte van de zaak is dan te klein. Een winterterras is noodzakelijk. Een mogelijke oplossing is een constructie die je in de winter kan afsluiten, maar in de zomer open kan zetten.”

'Nog geen beslissing'

Antwerps schepen van Middenstand Robert Voorhamme (sp.a) benadrukt dat het verdwijnen van de gesloten constructies pas op tafel komt als er eensgezindheid is over een heraanleg van de Grote Markt.

SVW

Foto: Ludo Mariën

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio