Klokkenluidster HaZoDi terug aan het werk

Klokkenluidster HaZoDi terug aan het werk

Klokkenluidster HaZoDi terug aan het werk

Print
Mary-Ann Vonckx (foto), één van de vier HaZoDi-klokkenluiders, is gisteren na een afwezigheid van enkele maanden terug aan het werk gegaan. De schorsing van de vroegere korpschef van HaZoDi, Michel Beckers, werd intussen met vier maanden verlengd.

Na het opnemen van ziekte- en verlofdagen - die dagen moesten vóór 31 maart worden opgenomen - staat Mary-Ann Vonckx nu in voor de administratieve verwerking van kantschriften en de Salduz-wetgeving.

Vonckx was één van de kroongetuigen in de inmiddels beruchte reportage van ‘Panorama’ waarin de vier klokkenluiders de graaicultuur binnen de politiezone HaZoDi aankloegen.

Ex-korpschef Beckers

Gisteren werd ook vernomen dat de schorsing van de vroegere korpschef, Michel Beckers, met vier maanden wordt verlengd.

Beckers is tegen zijn eerste schorsing in beroep gegaan bij de raad van state. “Een beslissing wordt eerstdaags verwacht”, aldus zijn raadsman Patrick Devens. De handhaving van zijn schorsing houdt alvast geen tucht- maar een orderegel in en betekent ook niet dat hij al schuldig is bevonden.

Inmiddels loopt er nog altijd een gerechtelijk onderzoek naar de zogenaamde graaicultuur binnen de politiezone HaZoDi. Dat onderzoek is in handen van de federale gerechtelijke politie van Hasselt en is nog niet afgerond.

NV
Foto SD

.

Nu in het nieuws