KRC Genk moet miljoen euro betalen voor handicap vrijwilliger

KRC Genk moet miljoen euro betalen voor handicap vrijwilliger

KRC Genk moet miljoen euro betalen voor handicap vrijwilliger

Print
Het hof van beroep van Antwerpen heeft gisteren KRC Genk mede verantwoordelijk verklaard voor die schade die Gunther Hanssen (34) uit Diepenbeek opliep toen hij op het kampioenenbal van 1999 werd afgetuigd. De club zal hem een schadevergoeding van meer dan 1 miljoen euro moeten uitbetalen, hetzelfde bedrag waartoe de daders in 2005 werden veroordeeld. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

Gunther Hanssen had zich in mei 1999 opgegeven als vrijwilliger van het Rode Kruis om mee te werken aan het inderhaast georganiseerde kampioenenbal in de Genkse Limburghal.

Toen enkele dronkaards een vrouwelijke collega van Gunther lastigvielen, greep Gunther in en maande hij hen aan tot kalmte. Hij kreeg een pak slag en werd geschopt tot hijniet meer bewoog.

Beveiliging

Gunther zweefde wekenlang tusen leven en dood en liep een blijvende handicap op. De twee daders werden in 2001 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar en 22 maanden. In 2005 kregen ze van de rechtbank te horen dat ze Gunther een schadevergoeding van 1.037.977 euro moesten betalen op basis van het verslag van de drie geneesherendeskundigen.

De rechtbank van Tongeren bevond KRC in maart 2010 mede schuldig in de zaak. De club werd mede verantwoordelijk geacht en veroordeeld tot het betalen van 100.000 euro aan Gunther en 10.000 euro aan zijn ouders. KRC Genk ging in beroep tegen het vonnis. Gisteren volgde het arrest.

NV
Archieffoto

MEER VOETBALNIEUWS