Kasteelheer kreeg kogel in de rug

Print

Kasteelheer kreeg kogel in de rug

De 34-jarige kasteelheer uit Wingene Stijn Saelens kwam om het leven nadat hij een kogel in de rug had gekregen. Dat schrijft De Standaard op basis van het autopsierapport.

Eerder maakte de lijkschouwing al duidelijk dat Saelens op dinsdagochtend 31 januari in het Wingense Kasteel Carpentier verrast door zijn overvallers. De resultaten van de autopsie vertelden al dat Saelens eerst bont en blauw werd geslagen, en daarna met één kogel werd doodgeschoten. Nu blijkt ook dat Saelens de kogel in de rug kreeg.

Waarom dat in de hal van het kasteel gebeurde, blijft een open vraag. Saelens' echtgenote trof daar een plas bloed aan en schakelde meteen de politie in.Gisteren meldde de vtm-nieuwsdienst nog dat het gerecht de uitvoerders van de moord op het spoor zouden zijn maar dat wil het parket van Brugge niet bevestigen.

Vandaag beslist de raadkamer of de drie mannen die verdacht worden als opdrachtgevers aangehouden blijven. Dat Saelens' schoonvader André G. of Pierre S. worden vrijgelaten, lijkt onwaarschijnlijk. Tegen Peter G., de schoonbroer van Saelens, zouden er minder bewijzen zijn.

Lees ook: Kasteelmoord: chronologie van de feiten

MEEST RECENT