Gekneusde kuit na aanrijding Langeveld

Gekneusde kuit na aanrijding Langeveld

Gekneusde kuit na aanrijding Langeveld

Print
Een gekneusde kuit en schaafwonden. Dat is wat Didier Vanovertveldt overhoudt aan zijn botsing met Sebastian Langeveld. “Ik ben door het oog van de naald gekropen.”

Didier Vanovertveldt (32) uit Ruien, een deelgemeente van het Oost-Vlaamse Kluisbergen kan nog steeds niet goed vatten wat er precies gebeurde.

Veel geluk gehad

“Ik stond op het fietspad naar de wedstrijd te kijken toen er plots een renner keihard op mij afkwam. Veel tijd om na te denken had ik niet. Maar ik blijf erbij dat wegspringen de beste optie was. Was ik gewoon blijven staan, dan had ik minstens drie renners over me heen gekregen. Ik mag er niet aan denken hoe ik er dan aan toe was geweest. Ik ben door het oog van de naald gekropen. Dat besef ik best.”

Volgens zijn arts heeft Vanovertveldt veel geluk gehad. "Als Langeveld tegen de voorkant van mijn onderbeen rijdt, blijft er van mijn scheenbeen nog weinig heel. Nu kom ik er vanaf met een volledig geschaafd ‘achterbeen’ en een gekneusde kuitspier. Ik moet een week platte rust inlassen (Didier werkt in de bouwsector, red.). Maar daarna mag ik weer gewoon aan de slag.”

Geen excuses

Didier vindt niet dat hijzelf in de fout is gegaan. En dat Langeveld te veel risico’s nam, wil hij zeker niet gezegd hebben. “Ik denk dat de verantwoordelijkheid voor dit soort van ongevallen voor een groot deel bij de organisatie ligt."

Via-via hoorde Didier al dat Sebastian Langeveld geen klacht tegen hem zal indienen. De behoefte aan een ontmoeting met de onfortuinlijke Langeveld, die gisteren al geopereerd werd aan zijn gebroken sleutelbeen en zich niets herinnert van de doodsmak, heeft Didier niet. “Ik heb geen fout gemaakt."

Kobe Verheyen
Foto: VDB

Lees ook Langeveld onder het mes
en ook: Langeveld neemt supporter niets kwalijk

.

Nu in het nieuws