Stad niet akkoord met heraanleg Gemeenteplein

Stad niet akkoord met heraanleg Gemeenteplein

Stad niet akkoord met heraanleg Gemeenteplein

Print
Mortsel - Het stadsbestuur staat voor een verscheurende keuze. Of het legt de heraanleg van het Gemeenteplein, waarmee het Vlaamse Gewest eerstdaags start, stil met mogelijk een algemene vertraging tot gevolg. Of het laat begaan en effent, volgens burgemeester Ingrid Pira (Groen) het pad voor meer doorgaand vrachtverkeer en een erg gevaarlijke verkeerssituatie.
“Aanvankelijk wilde het Vlaamse Gewest op het Gemeenteplein een soort keerlus maken, zodat zwaar vrachtverkeer er makkelijker kon draaien. Dat zagen we niet zitten. Maar ook het alternatief adviseerden we negatief: de punt van het plein, zo’n 10 meter, verdwijnt om zo meer ruimte te creëren voor vrachtwagens die vanuit de Mechelsesteenweg de Statielei willen opdraaien”, verduidelijkt burgemeester Pira. “We lieten zelfs een onafhankelijke studie uitvoeren die aanwees dat hierdoor, voornamelijk voor voetgangers en fietsers, een erg gevaarlijke situatie ontstaat.”

Toch is er een bouwvergunning en kunnen de werken gewoon aanvangen. Of gaat Mortsel alsnog de werken laten stilleggen? “Dat bekijken we nu en daar hoop ik snel antwoord op te krijgen”, stelt Pira. “Als we de werken stilleggen, dan lopen we het gevaar dat heel de heraanleg vertraging krijgt. En dat kunnen we nu wel missen. Maar als we het Vlaams Gewest zijn zin laten doen, dan zitten we met een plein dat meer vrachtverkeer aantrekt met alle gevaarlijke gevolgen vandien. Ik vrees dat we op lange termijn de duimen moeten leggen." Seppe SLAETS

Foto Patrick DE ROO

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio