Stad neemt klachten politieoptreden ernstig

Stad neemt klachten politieoptreden ernstig

Stad neemt klachten politieoptreden ernstig

Print
Mechelen - Twee motorrijders van de Mechelse politie riskeren een serieuze sanctie als blijkt dat ze hun boekje te buiten zijn gegaan. Dat zegt burgemeester Bart Somers. Hij wil wel eerst het onderzoek afwachten.
De familie Bajadi beschuldigt de agenten van buitensporig geweld voor een verkeersovertreding. De auto van de 71-jarige vader Abbes stond verkeer geparkeerd in het Duivelstraatje. "De agenten hebben mijn vader zijn arm omgewrongen. De oudste agent heeft met zijn elleboog ook op mijn vader zijn keel gedrukt, en schold hem uit voor 'makak'. Zelf kreeg ik een vuistslag. Ik was in shock", zegt de 21-jarige Sarah Bajadi. Het voorval heeft voor flink wat commotie gezorgd bij de Marokkaanse gemeenschap in Mechelen, en ook Vlaamse buren zijn bereid zijn om te getuigen.

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) heeft de familie maandagnamiddag ontvangen in zijn kabinet. Ook schepen van Diversiteit Ali Salmi (onafhankelijk) en korpschef Yves Bogaerts waren aanwezig. "In Mechelen is geen plaats voor ongeoorloofd geweld. Zeker en vast niet van onze eigen politiemensen", reageert hij. "Als deze feiten kloppen, riskeren de agenten een serieuze sanctie. Zonder uitspraak te kunnen of willen doen over de grond van de zaak nemen wij deze klacht ernstig, en vragen wij een grondig onderzoek naar de feiten", zegt de burgemeester.

Aan het Comité P, dat toezicht houdt op de werking van de politie, en het parket werd ondertussen een dossier overgemaakt. "De agenten die na het gewelddadig optreden ter plaatse kwamen waren trouwens zeer vriendelijk en correct. Als wij iets verkeerd hadden gedaan, waren wij toch opgepakt? Dat is niet gebeurd", zegt Sarah Bajadi nog.

SVH

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio