Pukkelpopwei krijgt eerste nieuwe bomen

Pukkelpopwei krijgt eerste nieuwe bomen

Pukkelpopwei krijgt eerste nieuwe bomen

Print
Op de Pukkelpopweide in Kiewit is gisteren gestart met de aanplanting van de eerste nieuwe bomen. “De oude populieren worden pas gerooid als de kapvergunning in orde is. Dat kan nog zo’n vijf à zes weken duren”, zegt organisator Chokri Mahassine.

De eerste nieuwe bomen werden gisteren gepland langs de dreef voor het hoofdpodium. De rij van nieuwe bomen - het gaat opnieuw om een dubbele rij bomen - zal nu doorgetrokken worden tot aan de hoofdingang van het festivalterrein.

Daarnaast zullen de komende weken ook twee zijlijnen van nieuwe bomen gepland worden in de buurt van de hoofdingang en de oude Chateau-tent.

8 meter hoog

De nieuwe bomen zijn boomhazelaren en lindes van zo’n acht meter hoog. De festivalorganisatie en het Hasseltse stadsbestuur beslisten om de huidige populieren te verwijderen omdat de stevigheid van de takken na de storm van vorige zomer moeilijk te controleren valt. De oude populieren zullen de komende weken wel nog even langs de nieuwe bomen staan.

“De oude populieren worden pas gerooid als de kapvergunning in orde is. Dat kan nog zo’n vijf à zes weken duren”, zegt organisator Chokri Mahassine.

In de komende maanden worden wellicht zo’n 191 bomen preventief verwijderd, waarvan 71 op het terrein van de stad Hasselt en de overige op terreinen van andere eigenaars.

KoSn
Foto SD

MEEST RECENT