Kind uit raam: Kind en Gezin wil attest definitief afpakken

Kind en Gezin zet "alle nodige juridische stappen" om definitief het attest van toezicht in te trekken van Le Petit Village, de crèche in Schaarbeek waar twee verzorgsters twee kinderen uit het raam lieten hangen. Dat deelt Kind en Gezin maandag mee.

ikerremans

"We hebben de procedure opgestart om het attest in te trekken", zegt woordvoerster Vera Bossuyt. "De procedure, die bestaat uit verschillende stappen, zal pas binnen enkele dagen afgerond zijn. Dan zullen we beslissen of we het attest definitief intrekken."

Tot nader order blijft het attest van toezicht dus opgeschort. Kind & Gezin liet de Zorginspectie maandag een bijkomende inspectie uitvoeren in de crèche.

Intussen gaat Kind en Gezin op zoek naar nieuwe opvangplaatsen voor de kinderen van de crèche. Volgens Bossuyt hebben inmiddels zes ouders aangeboden hulp te willen bieden.

De zaak ging aan het rollen toen een buur van de crèche vorige week woensdag, 28 maart, vanuit zijn raam zag hoe twee kinderverzorgsters elk een kind uit het raam hielden. Een verzorgster pakte een peuter bij het been en hield hem omgekeerd vast boven een balustrade. De buur filmde de incidenten en nam contact op met de lokale politie en met Kind en Gezin.

Lees ook: Kinderverzorgsters die kind uit raam hingen vrij

MEER OVER Schaarbeek