Kinderverzorgsters die kind uit raam hingen vrij

In het dossier rond vermoedelijke kindermishandeling in de Schaarbeekse crèche Le Petit Village zijn afgelopen weekend twee kinderverzorgsters voorgeleid bij de Brusselse onderzoeksrechter Olivier Anciaux. Die liet hen allebei vrij zonder voorwaarden. Dat meldt het Brusselse parket maandag.

fvangarderen

De zaak ging aan het rollen toen een buur van de crèche vorige week woensdag, 28 maart, vanuit zijn raam zag hoe twee kinderverzorgsters elk een kind uit het raam hielden. De man filmde de incidenten en nam contact op met de lokale politie en met Kind en Gezin.

Het Brusselse parket zag de beelden zaterdag ook en besliste een onderzoeksrechter te vorderen. Intussen was al één van de kinderverzorgsters, een 21-jarige vrouw uit Charleroi, opgepakt. Hetzelfde gebeurde met de tweede kinderverzorgster. Ze zijn allebei vrijgelaten. De 21-jarige vrouw uit Charleroi werd intussen ontslagen.

"Crèche kan openblijven"

Kind en Gezin heeft intussen het attest van toezicht van de crèche opgeschort, maar geeft wel toe dat Le Petit Village kan openblijven.

"Een crèche kan ook zonder dat attest openblijven", klinkt het. "Het is aan de ouders om te kiezen of ze hun kind er nog naar toe willen sturen."

Belga

Foto: Google Street View

MEER OVER Schaarbeek