Devolder: "Ik voelde me beter dan toen ik de Ronde won"

Devolder: Ik voelde me beter dan toen ik de Ronde won

Devolder: "Ik voelde me beter dan toen ik de Ronde won"

Print
De 96ste Ronde van Vlaanderen was er een om snel te vergeten voor Stijn Devolder. De renner van Vacansoleil-DCM gaf op na een val.

“Ik moest in de achtervolging nadat ik voet aan de grond had moeten zetten na de eerste beklimming van de Paterberg. Ik zat niet in de spits omdat ik niet de meest handige ben in al dat gewring en geduw in de aanloop naar een helling."

"Ik hoopte dat die grote groep door natuurlijke selectie zou inkrimpen en ik dan automatisch meer naar voor zou schuiven. In de afzink heb ik dan risico’s genomen maar ik schoot uit mijn klikpedaal en kwam ten val."

"De ploegwagen was op dat moment ver achter en de fiets die Selvaggi me aanbood, was veel te groot voor mij. Echt niet te doen. Eer ik een nieuwe reservefiets had, waren er vier minuten verstreken en was de koers uiteraard voorbij voor mij.”

“Ik voelde me echt ontzettend goed, misschien wel beter dan in de twee jaren dat ik met voorsprong zegevierde. In de voor mij belangrijkste koers van het jaar doet dit vooral heel veel pijn.”

KLE

Foto Belga

MEEST RECENT