Gebuurte Begijnhof opnieuw uit de startblokken

Print

Gebuurte Begijnhof opnieuw uit de startblokken

Hoogstraten - Enkele jongen gezinnen hebben het gebuurte Begijnhof nieuw leven in geblazen. Om wat centjes in te zamelen organiseren ze een Begijntjesdisco in de Highstreet.
Het Begijntjes Laat besluit is een jaarlijks kinderfeest waarvan de traditie al teruggaat tot in het begin van de 19de eeuw. Op de derde zondag van augustus trekken de kinderen van de Hoogstraatse gebuurten door de straten om te zingen en centjes in te zamelen. Daarna trekken ze verkleed door het dorp in stoet en laten zich dansend en zingend van hun beste kant zien. 's Avonds volgt er dan in het eigen gebuurte een heus volksfeest.

Gebuurte Begijnhof is er al vele jaren niet bij geweest, maar daar komt verandering in. Dit jaar verwelkomt het 'Begijntjes-circus' het aloude, maar ook fonkelnieuwe gebuurte Begijnhof. Om een en ander te financieren, organiseren zij op paasmaandag 8 april Begijntjesdisco, een kidsparty in discotheek Highstreet. Dé uitgelezen gelegenheid voor het jonge gespuis om eens rond te neuzen in dé danstempel van de regio. Fuiven doen ze vanaf 15 uur in de namiddag tot 19 uur in de vroege avond op de tonen van Kinderdisco Michel Stoffels.

Aan de kassa betaal je 5 euro voor dit feest. Kaarten in voorverkoop bij La Vie Marie, kinderschoenen Pompidon of Dienst voor Toerisme kosten 3 euro. Kinderen onder de drie jaar feesten gratis mee.

Foto Gebuurte Begijnhof en Erfgoedbank Hoogstraten

Toon Verheijen
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio