Pozzato: "Boonen was de sterkste"

Pozzato: Boonen was de sterkste

Pozzato: "Boonen was de sterkste"

Print
Even leek Filippo Pozzato (Farnese Vini-Sella Italia) Tom Boonen van zijn derde zege in de Ronde van Vlaanderen te kunnen houden, maar uiteindelijk kon Boonen standhouden in de sprint en moest Pozzato vrede nemen met de tweede plaats.

"Het parcours is wel een pak lastiger dan voorheen met die drie lussen. De wedstrijd werd ook ontsierd door het wegvallen van Fabian Cancellara. Het had er allemaal heel anders uitgezien mocht hij tot aan de eindmeet in ons gezelschap vertoefd hebben. Dat was dus nu niet het geval. Men had ook compleet anders gekoerst dan."

"Tom Boonen was vandaag duidelijk de sterkste maar is dat al een tijdje zo. Kijk maar naar zijn resultaten in de E3 Prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en nu de Ronde van Vlaanderen. Hij zal in Parijs-Roubaix ook een van de te duchten concurrenten zijn."

De Italiaan Alessandro Ballan (BMC) ging zondag op zoek naar zijn tweede zege in de Ronde van Vlaanderen (WorldTour), maar kwam uiteindelijk als derde over de meet in Oudenaarde.

"Op de Paterberg hadden Pozzato en ikzelf wat afstand kunnen nemen van Tom Boonen. Ik hoopte dat wij met ons tweetjes naar de nieuwe eindmeet zouden kunnen rijden, maar dat was buiten Boonen gerekend want die kwam netjes terug aansluiten. Ik wist dat ik de traagste was van de drie in ons groepje en zo geschiedde ook. Dus moet ik tevreden zijn met mijn derde plaats."

Lees ook: Tom Boonen wint Ronde voor derde keer

Meer sportnieuws