"Toch wat schrik van die twee Italianen"

Toch wat schrik van die twee Italianen

"Toch wat schrik van die twee Italianen"

Print
Tom Boonen is mederecordhouder op het palmares van de Ronde van Vlaanderen na zijn eerdere zeges in 2005 en 2006. Vlak na de wedstrijd was hij dan ook overgelukkig. "De kers staat al op de taart."

Toch kostte de zege hem bloed, zweet en tranen. "Ik had wat angst om met die twee jongens (Pozzato en Ballan, nvdr.) naar de finale te gaan", getuigde Boonen voor de VRT-microfoon.

"Bovendien was er in volle finale iets mis met mijn vesnellingsapparaat, waardoor ik af en toe doortrapte. Vooral op de Paterberg was het daardoor pompen. Ik heb nog overwogen om van fiets te wisselen, maar heb dat uiteindelijk maar niet gedaan."

"Ik was er ook niet gerust op omdat die twee Italianen elkaar goed kennen. Ik was bang dat ze van plan waren om mij af te maken. Maar de wind was mijn bondgenoot en zo kwam het tot een sprint. Pippo kwam daar langszij maar ik haalde het nog nipt."

'Kers op de taart'

Boonen heeft er nu al een prachtig voorjaar opzitten na zeges in de E3-prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en nu de Ronde. "Het is al een subliem seizoen tot nu toe. Iedereen praat altijd over de kers op de taart op het einde van het jaar. Wel, ze staat er al op."

Toch kijkt hij al uit naar volgende zondag. "Het zou wat zijn als ik ook Parijs-Roubaix win. Ik zit goed op schema en Roubaix is toevallig mijn favoriete koers."

Een van de beslissende momenten in de wedstrijd was de val van Cancellara. "Ik heb de val zelf niet gezien, maar kreeg het nieuws door via mijn oortje. Het is spijtig want het is altijd mooier met hem erbij. Hij heeft echt een pechweek achter de rug."

Hoe Boonen nu zijn derde Ronde gaat vieren? "Met een goed douchke!"

Lees ook: Boonen wint Ronde voor derde keer

Meer sportnieuws